esmaspäev, 12. november 2012

Naan leib

India õhtusöögi kõige keerulisem otsus oli see, et mida teha eelroaks mis ei oleks väga rasvane ja "raske." Ees oli ju ootamas lambaliha...  Sai kõvasti netis otsitud kõiksugu retsepte aga lõpuks otsustasime lihtsalt naan leibasid küpsetada ning raita kõrvale teha. Nisutooted on alati hea valik :) Tegelikult oleks võinud need naanid jätta lihatoidu kõrvale ja lihtsalt eelroast seekord "üle libiseda" aga noh elad ja õpid.. Naanid tulid igal juhul täiesti ausad. Järgmine kord tuleb aga küüslaugu eri...



150 ml piima
2 tl suhkrut
2 tl kuivpärmi
500 g jahu
0.5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
2 spl õli
150 ml maitsestamata jogurtit
1 suur muna






Lahusta käesoojas piimas kuivpärm ja 1 tl suhkrut ja lase 20 minutit soojas kohas seista kuni pärm lahustunud ning segu kergelt vahutab. Mõõda kaussi jahu, lisa 1 tl suhkrut, sool, küpsetuspulber, pärmisegu ning õli ja muna. Sega kõigest kokku taignapall ning sõtku umbes 10 minutit kuni taigen lööb nii käte kui kausi küljest lahti. Määri kaussi kergelt õliga ning jäta taignapall sinna sisse umbes tunniks ajaks kerkima. Kata kauss toidukilega ning hoia soojas kohas.
Jaga kerkinud tainas kuueks ning rulli pisarakujulised piklikud naanid. Kuumuta ahi koos ahjuplaadiga 250 kraadini (grill) "Viska" 2 rullitud naani kuumale ahjuplaadile ning küpseta umbes 3 minutit kuni näed et naan on kerkinud ning pealt veidi pruunistunud. Korda ülejäänud naanidega.

1 kommentaar:

  1. Nende juures oli ikkagi parim osa see kiir-puhviminek, mida me andunult ahjuukse taga imetlesime :)

    VastaKustuta