pühapäev, 4. november 2012

Portugali kanahautis

Nagu eelnevas postituses juttu tegin ei olnud just lihtne leida Portugali retsepte mis oleks meie õhtusöögile sobinud (arvestades seda, et mõned ei armasta ube ja mõned ei armasta mereande ja lisaks on veel 2 teismelist....) Kanahautis tundus piisavalt neutraalne ja samas mõne väikese muudatusega, et teha see igapäevatoidust veidi erilisemaks. Tulemuseks oli mõnus soojendav hautis sügisõhtusse. Kõrvale Portugali reisilt toodud vein, mida hoidsime just selliseks ürituseks. Head sõbrad ja hea vein kindlasti annavad toidule palju maitset juurde :p


8 kanakintsu
1.5 kg kartuleid
1 sibul
petersell
2 spl laimimahla
3 sidrunheina vart
400 g purustatud tomateid
100 ml valget veini
1 tl karripulbrit
3/4 tl kurkumit
0.5 tl köömneid
0,5 tl suitsupaprika pulbrit
0.25 tl cayenne pipart
Oliiviõli
Soola, Musta pipart


Lõika kooritud kartulid suurteks tükkideks. Aseta kartulid suurde kaussi ning leota soolvees umbes 20 minutit. Kuumuta pannil õli. Maitsesta kanatükid soola ja pipraga ning pruunista pannilt mõlemalt poolt. Kui kõik kanatükid on praetud lisa pannile hakitud sibul ning pruunista neid kanarasvas umbes 10 minutit. Lisa pannile valge vein ning sega korralikult kuni kõik "pruunid tükid" pannilt on veinis lahustunud. Tõsta kanatükid potti ning lisa hakitud kartulid, tomatid, hakitud sidrunheina varred, ja maitseained. Vala kogu segu peale kartulileotusvett nii palju, et paar cm üle kana-kartulitükkide on. Lase haududa umbes 1 tund. Enne serveerimist lisa hakitud petersell ja laimimahl. Lisa vajadusel soola ja pipart. Serveeri riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar