esmaspäev, 12. november 2012

Kulfi

Väga magus aga väga hea jäätiselaadne magustoit. Kui ilusaid vorme kasutada siis ilus ka. Tegemist muidugi sellise magustoiduga jälle kus on mustmiljon kalorit aga õnneks on portsjon suhteliselt väike. Sellest kogusest sai 12 väikest jäätiselille ning lauapeale maha loksuda jagus ka :) Tegelikult ei peaks kardemon niimoodi vormi põhja vajuma aga maitsetele see liiga ei teinud ning välimusele tuli pigem kasuks.

1 purk kondenspiima
200 ml rõõska koort (35%)
1 purk suhkruta kondenspiima
2 tl jahvatatud kardemoni
2 dl hakitud pistaatsia pähkleid









Sega kausis kõik koostisosad ning vala vormidesse. Aseta sügavkülma ning külmuta vähemalt 8 tundi.

1 kommentaar:

  1. Kasuks tuleb, kui neid vormides natuke lusikaga segi sudida, kui jäätis juba enam-vähe tahke on. Sest alguses on see segu täitsa vedel ja kardemon vajub põhja ja pähklid tõusevad pinnale.
    Aga kui süües suur amps läbi kõikide kihtide võtta, siis pole ka vahet.

    VastaKustuta