esmaspäev, 12. november 2012

Lambakarri

Seekord sai pearoa au omale lambaliha. Valituks osutus muide see puhtalt sellepärast, et me ei tahtnud nannipunnid olla ja "turvalist" teed pidi minna. Et proovime siis ka nüüd veidi erinevate lihadega toimetada. Karri tundus olevat lambalihale ka hea variant, sest maitseaineid on piisavalt, et erinevad võimalikud äpradused nn ära peita :) Sellised kodukokad siis. Aga no kuidagi peab ju arenema ja selleks, et areneda peab kõigepealt endale tunnistama, et mõnedes asjades ei ole sa kõige tugevam just. Minu jaoks ongi need just lihatoidud. Siinkohal võin mainida, et järgmise aasta eesmärgiks on mul just erinevate lihadega rohkem katsetada. Aga nüüd siis lambakarrist... Sellest lambaliha sööks veel ja veel ja veel.... Mõnus vürtsikas, kreemine, pehme, maitsekas... mida veel õhtusöögilt oodata. 12 punkti!
Retsept BBC Food kodulehelt.


2 spl õli
1 kg lambafileed 3 cm kuubikuteks lõigatud
2 sibulat
2 küüslauguküünt
2 rohelist tsillipipart
1 spl riivitud ingverit
1 spl kurkumit
1,5 spl garam masala maitseainesegu
1,5 spl köömneid
1 spl tsillipulbrit
1 spl jahu
6 suurt tomatit
600 ml kanapuljongit
400 ml kookospiima
1 pott spinatit
1 granaatõun
200 g maitsestamata jogurtit
Soola, pipart

Kuumuta pannil 1 spl õli ning lisa lambalihast lõigatud kuubikud. Prae kõrgel kuumusel mõned minutid kuni liha on ühtlaselt pruunistunud. Tõsta liha taldrikule. Lisa pannile 1 spl õli ning vähenda kuumust. Lisa pannile hakitud sibulad, küüslauk, tsillipiprad (seemned eemaldatud) ning ingver ja prae mõned minutid. Lisa pannile kurkum, garam masala, köömned ja tsillipulber ning kuumuta kiirelt läbi. Puista pannile jahu ning lase jällegi minuti jagu läbi praadida. Nüüd tõsta pannile hakitud tomatid ning kookospiim ning lase keema tõusta. Tõsta kastmesse tagasi praetud lambalihatükid ning kata pann kaanega ja lase segul madalal kuumusel haududa vähemalt 1 tund.
Riisu kastme peale tekkinud üleliigne rasv ning lisa hakitud spinat ja granaatõunaseemned. Hauta paar minutit. Seejärel lisa jogurt ning maitsesta kaste soola ja pipraga. Serveeri koos riisiga.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar