esmaspäev, 26. november 2012

Pähklikook

Oh my god... selle söömine oli ikka päris pähkel. Tulimagus aga õnneks on meie seas ka neid kelle peale saab ka sellistel rasketel hetkedel loota ;) Tõenäoliselt oleks olukord olnud veidi parem kui me oleks jätnud sinna otsa kütmata karamellikastme aga no suures ahnuses arvasime, et ega küll küllale liiga ei tee... Praegu on sellest koogist nüüd nädal möödas juba ja ausalt öeldes kange kohviga võtaks paar amspu küll.  Aga ka päriselt 2 ampsu... Ehk siis jälle üks kook nende retseptide juurde kus väikese koogiga saaks suure seltskonna ära toita.


300 g liivataigent
4 spl suhkrut
4 spl vett
2.5 dl hakitud pähklisegu
4 spl suhkrut
2 spl mett
1 tl kaneeli
1 tl sidrunimahla





Sega kausis kokku liivataigen ja 4 spl suhkrut, lisa vesi ning veereta pall. Jaga taigen kaheks. Rulli mõlemast pallist 20 cm läbimõõduga ketas. Tõsta 1 ketastest pirukavormi. Täidise valmistamiseks sega omavahel suhkur, mesi, pähklid, kaneel ja sidrunimahl. Tõsta täidis pirukavormi ning kata teise taignakettaga. Suru kahvliga ääred kinni ning küpseta 180 kraadi juures 20 minutit. 


1 kommentaar:

  1. eee... tegelikult oli lihtsalt liivataigen. seal originaalretseptis oli miski peen liivataignasegu, mida tuli vee ja suhkruga teha. aga meil oli tavaline poe-muretainas all ja peal. et see mässamine jäi küll ära. lihtlabane rullimine oli lihtsalt.
    ja pealt tuli piimaga pintseldada. et läigiks.

    VastaKustuta