esmaspäev, 26. november 2012

Kreekapärane kala

Hmm... kõik toidud ei peagi välja tulema. Tegelikult see minu arvamus siis....  Kuigi kala oli maitsev siis seekord jagunesid tulemused maitsemise kohta pooleks. Osadele meeldis, teistele mitte nii väga. Aga ennast peab uute maitsetega harjutama ning nüüdseks jällegi midagi proovitud, mida varem söönud polnud. Oliividega aga läksime vist veidi liiale, kuna enamus meist ei olnud suuremad asjad oliivisõbrad.... Kogemus ikkagi ja järgmisel päeval seda kala ahjus veelkord kuivalt üle küpsetades oli kala veelgi maitsvam tulnud. Pildil see kalatoit seal veidi tagaplaanil... aga lihtsalt ilus värviline pilt oli ja tahtsin selle siia kuhugile toidu juurde üles riputada :) Esiplaanil olev Kreeka salat oli ka väga hea.... :p



1 kg kalafileed (valge)
800 g tomatikonservi (vedelik ära nõrutatud)
1 sibul 230 ml kalamata oliive, pooleks lõigatud
1 dl hakitud peterselli
2 spl väikeseid kappareid
6 küüslauguküünt
1 punane paprika
1 kollane paprika
2,5 dl feta juustu puru
100 ml valget veini
50 ml oliiviõli










Tõsta kalafileed metallist ahjuvormi ning maitsesta soolaga. Tõsta ahjuvormi kalade peale ja ümber kõik  muu peale valge veini ja oliiviõli. Sega need omavahel ning vala üle ahjupannile. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar