pühapäev, 4. november 2012

Salmorejo, tomatisupp

Pärast väga pikka pausi on tagasi pühapäevased teemaõhtusöögid! Hurraa! Päris ammusest ajast oli loositud järgmiseks riigiks Portugal. See aga ei teinud retseptide leidmist üldsegi väga lihtsaks. Tundub, et nende toidud on üpris sarnased teisetele vahemeremaade toitudele ning midagi erilisemat on keeruline leida. Lisaks on Portugali köök üpris tihedalt seotud Hispaania köögiga ning paljud retseptid ongi internetis Portugal/Hispaania nimetuse all.. võta siis kinni mis see "päris asi" on. Õhtusöögi tegi veidi omapärasemaks ka veel see, et eelmine aasta käis kogu õhtusöögi seltskond Assooridel (mis kuuluvad Portugalile) ning enamusel meist on see meeles kohana, kus toit ei olnud just kõige parem....Supp oli igal juhul suurepärane ja kreemine ja mõnusa mandlise maitsega.

1kg tomateid
3 röstitud saiaviilu
50 g röstitud mandlilaaste
4 küüslauguküünt
1 tl punase veini äädikat
1 tl sherryt
50 ml oliiviõli
Soola, pipart
Prosciutto viile
1 hakitud keedumuna











Lõika tomatid pooleks. Tõsta sõel kausi kohale ning suru tomateid sõelapõhja vastu, eemaldades nii tomatitest mahla ning seemned. Viska seemned ära. Haki järelejäänud viljaliha. Lisa kaussi tomatimahla sisse. Pane blenderisse saiaviilud, küüslauk ja röstitud mandlid. Purusta kuni saad peene puru. Lisa jaohaaval tomatid ning tomatimahl. Purusta kuni segu on väga ühtlane ja kreemjas. Lisa töötavasse blenderisse äädikas, sherry ning nirista sisse ka oliiviõli. Lase masinal veel segu püreestada umbes 3 minutit. Maitsesta soolaga. Tõsta külmikusse ning lase umbes 2 tundi seista.
Vala supp taldrikutesse ning lisa hakitud prosciutto viilud ja peenelt haikitud keedumuna.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar