esmaspäev, 26. november 2012

Täidetud paprikad- Greek style

Seekordsel pühapäevasel õhtusöögil läks kordamisele minu üks lemmikuid toiduriike-Kreeka. Esimese asjana tulevad meelde õhulised juustused pirukad, värske salat ja külm valge vein... Oeh.. mõte läks kohe lendu. Kujutasin end ette mõnes Kreeka väikseses rannakohvikus nautimas neid toite sellisel pärastlõunasel soojal päeval...
Seekord otsustasime minna veidi tervislikumat rada ning kasutasime toitudes palju värvilisi juurvilju. Oranzid paprikad orzoga olid suurepärased ning kujutan ette, et seda täidist annaks ka mõne teise toidu kõrvale edukalt süüa. Retsept internetist aga kogused ja valmistusviis muudetud, et sobida rohkem meie maitsele. Minu jaoks oli tegemist õhusöögi lemmikuga (kui nüüd jätta välja see suur kogus saia mida sai tzatziki kastmega)

4 oranzi paprikat
1 dl orzot
1 sibul
400 g kikerherneid
100 g spinatit
2 dl tükeldatud kvaliteetset feta juustu
1 dl hakitud päiksekuivatatud tomateid (mitte õlis)
1 spl punase veini äädikat
0,5 tl soola


Poolita paprikad ning puhasta seest. Tõsta paprikad suurde vormi, lõigatud pool üleval ning vala vormi 1 cm vett. Aseta vormile kaan ning küpseta mikroahjus kõrge tugevusel 8 minutit. Eemalda paprikad ettevaatlikult veest ning lase veidi jahtuda ja nõrguda. Keeda pakendi õpetuse järgi orzo, loputa külma veega. Prae pannil sibul pehmeks ning lisa kahvliga purustatud kikerherned (mõned võid terveks jätta) ja hakitud spinat ja keedetud orzo.  Kuumuta pannil minut. Lisa enamus fetast, päiksekuivatatud tomatid, punase veini äädikas ja sool. Kuumuta kõik läbi. Tõsta paprikaviilud ahjuplaadile ning lisa igasse vormi täidis ja puista peale veidi fetat. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar