kolmapäev, 7. november 2012

Kartuli-singi ahjuvorm

Kuna ma ei armasta kodus väga tihti kartulitoite teha siis tundub minu härrale kodus, et kartulid on peaaegu pidulik toit, mida saab mõnel erilisel puhul. Seekord "tähistasime" lihtsalt teisipäeva. Vahel on päris huvitav, kuidas nn tavaliste asjade veidi eriline kokku panemine annab palju huvitavama tulemuse. 
Idee jällegi uuest GF'st 

1,5 kg kartulit
200 ml rõõska koort (35%)
2 küüslauguküünt
1 tl oliiviõli
1 sibul
350 g sinki
3 spl hakitud peterselli
200 g riivjuustu
Soola, pipart







Viiluta kooritud kartulid. Kuumuta väikeses potis rõõsk koor koos hakitud küüslauguküüntega ning eemalda tulelt enne kui segu keema hakkab. Prae sibul oliiviõlis ning lisa hakitud sink, maitseta pipraga. Prae umbes 5 minutit ning lisa hakitud petersell. Võita ahjuvorm ning tõsta mõned lusikatäied koort vormi põhja. Laota peale kiht kartuliviile, singisegu, riivjuustu ja mõned lusikatäied koort. Raputa peale ka veidi. Tee veel 2 sellist kihti ning viimaseks jäta kartulid, mis raputa üle riivjuustuga. Küpseta 160 kraadi juures fooliumiga kaetult 40 minutit. Seejärel eemalda foolium ning küpseta veel 40 minutit. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar