esmaspäev, 26. november 2012

Meie moodi Tiramisu

Kui aus olla siis ma ei ole kunagi olnud suur Tiramisu fänn. Kuigi kohvi mulle väga meeldib, siis väga kohvised magustoidud ei ole kunagi istunud. Olen küll erinevates restoranides proovinud katsetada aga ei mäleta ühtegi sellist oleks väga maitsenud. Pigem selline õlakehitamise tunne... Seekord sai Tiramisu ruttu valmis ning maitses palju paremini varem saadud restorani või poe kraam. Põhjuseks oli see, et osad küpsised ei olnud eriti kreemiga koos ning säilitanud mõnusa krõmpsu ning shokolaadi oli ohjeldamatult ning shokolaad oli mitte fäntsi ja tume vaid tavaline Karl Fazeri piimashokolaad. Väga mõnus ja kerge ja maitsev. Tõenäoliselt tulihingelised tiramisu fännid nüüd võdistavad õlgu õudusest siinkohal. Aga no mis siis. Toit peab ju sööjale maitsma. Ja edaspidi teen tiramisut just niimoodi...  Lihtsuse mõttes proovin järgmine kord suurtesse klaasidesse seda teha.... (miks üldse magustoite väikestesse klaasidesse planeerida if you know what i mean....) Lõigata ei olnud seda muidugi suur mis asi lihtne. Aga suure lusikaga taldrikule ja sealt väikse lusikaga suhu... maitsele ei mõjunud see mitte kuidagi.
See õhtusöök olid köögis härrad ning tuleb tunnistada, et nad said suurepäraselt hakkama ning mina leidsin omale kaks suurepärast uut lemmikut.


2 munavalget
4 munakollast
150 g tuhksuhrut
400 g mascarpone juustu
200 g Ladyfinger küpsiseid
150 ml kanget kohvi
25 ml shokolaadilikööri
200 g shokolaadi, riivitud
Kakaopulbrit-soovi korral






Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahusta teises kausis munakollased heledaks vahuks. Lisa munakollastele mascarpone ning voldi õrnalt sisse ka munavalgete vaht. Lisa kohvile liköör. Tõsta vormi põhja kiht küpsiseid ning pintselda pealt kohvi-likööriseguga. Tõsta lusikaga küspsete peale mascarponesegu ning puista riivitud shokolaadi. Tõsta segu peale teine kiht küpsiseid ning vala üle jäänud mascarponeseguga ning puista peale riivitud shokolaad. Soovi korral puista peale veel veidi kakaopulbrit.

1 kommentaar:

  1. That's it! Mulle tundus, et midagi on nagu puudu selles tiramisus. Ilmselgelt oli tegu minu fäännssi maitsemeelega, mis igatses taga tumeda shokolaadi mõnusat mõrkjat maitsenüanssi.
    Ma ei pannud tähele, mis shokolaad sinna peale läks ja niisama ei jaganud ära sel hilisel õhtutunnil.

    VastaKustuta